standaard verzendtijd 10 dagen

WARMETRUIENDAG TIP: bespaar energie, draag wol!

  • Geplaatst op
  • Door Marjolijn Lampe
WARMETRUIENDAG TIP: bespaar energie, draag wol!

Tot een paar jaar geleden vond ik het verschrikkelijk irritant om aan WARMETRUIENDAG deel te nemen, ik had het gewoonweg te koud!

WARMETRUIENDAG TIP: bespaar energie, draag wolletjes

 

In Nederland en België is het sinds een tiental jaren WARMETRUIENDAG/ DIKKETRUIENDAG (Be). Het is een dag in februari waarop we massaal worden opgeroepen om de verwarming een graad of meer lager te zetten. Het doel van deze actie, die destijds werd geïnitieerd door energieleverancier Greenchoice, is om ons bewust te maken van onze energie consumptie en bovenal om onze CO2 productie te verminderen en energie te besparen.

 

Tot een paar jaar geleden vond ik het verschrikkelijk irritant om aan WARMETRUIENDAG deel te nemen, ik had het gewoonweg te koud. Bij mij staat koud gelijk aan sjagerijnig; dat kon ik mijn omgeving niet aan doen! Warmetruiendag was niet aan mij besteed totdat ik WOLLEN (ONDER)KLEDING ontdekte! Door merino als basislaag op de huid te graan dragen met daarboven 2,3 wollige laagjes is mijn kouwelijkheid sterk afgenomen. En mijn sjagerijnigheid.

 

Dit jaar (2018) belooft een koude Warmetruiendag te worden en wij gaan als gezin deelnemen. Wij trekken onze merino shirtjes aan, onze wollen truien en wat mij betreft nog een extra vest (echt een koukleum).

 

En mijn tip voor de kleintjes: overschat het warmtesysteem van je kinderen niet. Omdat kinderen tot 10 jaar nog een ontwikkelend warmtereguleringssysteem hebben, hebben vooral zij baat bij het dragen van een merino basislaag (eventueel een wolzijde mix). Ook als het "hete kinderen" zijn die het altijd warm hebben. Ook dan is een wollen of zijden hemd/ shirt ideaal en bovenal comfortabel. Het ademt de warmte namelijk veel beter uit dan welke katoenen laag dan ook.

 

En ja, mijn verwarming staat nu standaard een graadje lager en soms zelfs helemaal uit, maar dat is ook mede dankzij een fantastische Zweedse tegelkachel die in mijn woonkamer staat te stralen ;)

 

Doen jullie mee?

 

 

We use cookies :) Manage cookies