door veranderde omstandigheden bedraagt de verzendtijd 10 dagen

Koude handen en voeten bij een kind, hoe komt dat? 3 tips tegen koude handen en voeten en alles over het nut van merino wollen thermo kleding

  • Posted on
  • By Marjolijn Lampe
Koude handen en voeten bij een kind, hoe komt dat? 3 tips tegen koude handen en voeten en alles over het nut van merino wollen thermo kleding

Koude handen en voeten bij een kind duiden op een slechte energieverdeling die met het dragen van de juiste thermo kleding makkelijk verholpen kan worden. Ik deel 3 tips waarbij het nut van merino wollen thermo kleding voor het kind duidelijk wordt

Koude handen en voeten bij een kind, hoe komt dat?

Wanneer een kind koude handen en voeten heeft, betekent het dat er niet genoeg energie beschikbaar is om ook de uiteindes goed te verwarmen. Veel van onze dagelijkse energie is nodig voor het faciliteren van de spijsvertering. In de wintermaanden komt daar nog eens bij dat een kind deze kostbare energie ook nodig heeft om zichzelf warm te houden! De spijsvertering krijgt (met andere belangrijke lichaamsprocessen) hoe dan ook voorrang. Wat er overblijft aan energie wordt spaarzaam verdeeld naar de uiteindes oftewel de handen en de voeten.

 

Omdat het warmtemechanisme van een kind tot 10 jaar nog fragiel en in ontwikkeling is, moet het hard werken om de juiste lichaamstemperatuur te behouden. Het doet wonderen om hierin ondersteuning te bieden met de juiste thermo kleding van merino wol.

 

Wist je dat?

Het afkoelen van je lichaam te maken heeft met het afgeven van warmte aan een koudere omgeving? Kou trekt warmte aan waardoor je zonder juiste kleding al je warmte weggeeft aan je omgeving.

 

In de wintermaanden koelen kinderen (en volwassenen ook) sneller af dan normaal omdat het lichaam letterlijk warmte afgeeft/ verliest aan de koudere omgeving.

 

Tip 1 bij kouden handen en voeten: zorg allereerst voor een warme romp, hele hele jaar door - thermo kleding kind - de wollen basislaag

 

Het klinkt raar, maar bij koude handen en voeten adviseer ik altijd om eerst te beginnen met het goed warm houden van de romp!

 

Ik begin altijd met een hemd van merino wol om de romp optimaal warm te houden (laag 1). Deze basislaag kun je in principe het hele jaar door dragen zonder dat het te warm wordt! Merino wol zorgt voor een aangename warmte, kriebelt niet en neemt optimaal vocht op zonder klam te gaan voelen in tegenstelling tot katoen die wel uren nat en klam blijft. 

 

De wollige vezels van merino bevatten ook veel lucht die weer als isolatie fungeert. Met een wollige basislaag word je kind nooit te warm of te koud, wol reguleert warmte en lichaamsvocht optimaal.

 

Lees hier mijn blog over de werking en de 5 voordelen van merino wol in baby- en kinderkleding

 

 

Tip 2 bij koude handen en voeten: voeg een tussenlaag toe, vooral bij koude buitentemperaturen - thermo kleding kind - de isolerende wollen tussenlaag

 

Dit is de laag die ervoor zorgt dat je kind het behaaglijk warm krijgt. Ik kies hiervoor vaak voor een merino wollen shirt (zijde kan ook) met lange mouwen. Deze tussenlaag creëert in feite een soort van isolerende luchtlaag. Wolvezels bevatten namelijk veel lucht! De overgebleven warmte wordt dankzij de wol ook optimaal afgevoerd. Vaak voeg ik nog een toplaag (laag 3) toe in de vorm van een gezellig gebreid wollen vestje of trui. Deze laag kan makkelijk uit wanneer de kinderen druk aan het spelen zijn binnen. Deze toplaag voor binnen is weer een ideale tussenlaag onder de jas wanneer kinderen naar buiten gaan in de echte winterkou!

 

Lees hier mijn blog over de voordelen van merino wol in baby- en kinderkleding

 

Tip 3 bij koude handen en voeten: vergeet de wollen sokken en thermo maillot of legging niet - thermo kleding kind - de warmhoudertjes

 

 

Er valt veel voordeel te behalen door het dragen van wollen sokken. De voeten zijn immers het verst verwijderd van de romp, het warmtecentrum van het lichaam! Koude voeten zijn doorgaans moeilijk warm te krijgen. Daarom kunnen koude voeten altijd wat extra warmte gebruiken door lekkere dikke wollen sokken te dragen; wat eigenlijk weer fungeert als een basislaag :) In de echte vrieskou kan een thermo maillot of legging van merino wol ook wonderen doen. Deze kan gedragen worden onder reguliere kleding en zorgt net als de wollen basislaag bij de romp voor een aangename basis warmte in benen en voeten.

 

Lees hier mijn blog over de voordelen van merino wol in oa wollen sokken

We use cookies :) Manage cookies